Voorgerechten > Koude voorgerechten
Gerookte forel salade (4 personen voorgerecht)
(1/1)
Mariëlle:
Nu de paling haast niet meer verkocht wordt vanwege overbevissing, is gerookte forel een goed alternatief!
Uiteraard kan deze salade ook geserveerd worden als lunchgerecht of maaltijdsalade, met bijvoorbeeld een kopje soep vooraf.
Je hebt nodig:
2 el suiker
3 el wittewijnazijn
3 el zonnebloemolie
1 tl grove mosterd
1 appel, ongeschild
100 g witte kool
1 zak krulsla melange
250 g gerookte forelfilet
12 kleine zure augurken
verse bieslook, grof gesneden
Doe de suiker met 2 el water in een steelpan, breng aan de kook en laat tot een goudbruine karamel kleuren. Neem de pan van het vuur, laat 3 minuten afkoelen en schenk de azijn erbij. Roer goed door. Zet de pan op laag vuur als de karamel stolt en roer tot de karamel weer gesmolten is. Voeg al roerend de olie toe.
Schenk in een grote kom en laat in ongeveer 15 minuten afkoelen. Voeg de mosterd toe en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de parten in dunne plakken. Doe de kool, de krulsla en de appel in de kom bij de dressing en meng goed.
Snijd de forelfilet in stukken en verdeel met de augurken over de sla. Bestrooi tot slot met de bieslook.
Lekker met een warm broodje en gezouten boter. Eet smakelijk!
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie