Auteur Topic: Drents stoofpotje met rundvlees, kosterworst en bokbier (4p hoofdgerecht)  (gelezen 12581 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Drents stoofpotje met rundvlees, kosterworst en bokbier (4p hoofdgerecht)
« Gepost op: 19 november, 2010, 16:56:58 pm »
Dit gerecht is heel bijzonder door het gebruik van de welbekende Drenste kosterworst, een lekker pittige droge worst die veel smaak afgeeft aan dit stoofgerecht!

Je hebt nodig:

250 g sjalotjes
2 Drentse Kosterworsten (100 g)
50 g boter
1 kg runderlapjes of hachee vlees (naar wens in blokjes snijden)
2 el mosterd
1 flesje bokbier (op kamertemperatuur)
zout en ruim fijngemalen zwarte peper
30 g verse peterselie
50 g verse bladselderij


Snijd het rundvlees desgewenst in blokjes en meng het vlees met de mosterd. Laat minimaal een uur intrekken.
Maak de sjalotjes schoon en snijd ze doormidden.Snijd de worst in blokjes.

Smelt in een braadpan de boter en bak hierin de blokjes worst in ongeveer 4 minuten zachtjes aan. Runderlapjes/blokjes in pan leggen en in ongeveer 4 minuten rondom lichtbruin bakken.
Schenk het bier langs de rand van de pan bij het vlees.Sjalotjes, zout en peper toevoegen. Breng opnieuw aan de kook en draai het vuur laag.
Met deksel op pan (op vlamverdeler) vlees in ongeveer anderhalf uur gaar stoven.(liefst langer...) Af en toe doorscheppen.

Snijd de peterselie en het selderijblad in kleine reepjes.
Meng de helft van de verse kruiden door het vlees. Verdeel het stoofvlees over 4 diepe borden en bestrooi met de andere helft van de kruiden.
Heerlijk met aardappelpuree!

Eet smakelijk!
« Laatst bewerkt op: 14 oktober, 2012, 22:48:55 pm door Mariëlle »