Makkelijk en snel! > IN DE SPOTLIGHTS: De OOSTERSE KEUKEN
Chinese kippensoep (4 personen)
(1/1)
Mariëlle:
Heerlijk pittig soepje, en zo klaar. Eventueel zou je voor het vlees ook een restje kip (filet) kunnen gebruiken van de dag ervoor.
1 kipfilet
1/4 rode peper, in heel dunne ringetjes
1 winterpeen, in luciferdikke reepjes
1 cm gemberwortel, geschild en geraspt
6 el sherry
50 g peultjes (schaaltje a 200 g)
50 g shii-takes, in plakjes
2 bosuitjes, in hele dunne ringen
1 bouillonblokje
versgemalen zwarte peper
sojasaus, naar smaak
Breng in een liter water de kipfilet (in zijn geheel) met de rode peper, de winterpeen, de gember, het bouillonblokje en de sherry aan de kook.
Laat 30 minuten zachtjes doorkoken. Schep eventueel schuim met een schuimspaan van de soep. Haal de kipfilet uit de bouillon, snijd hem in de lengte doormidden en vervolgens in plakjes.Of nog beter: pluk het vlees in draadjes, wel veel werk maar wel lekkerder.
Breng de bouillon op smaak met zwarte peper.
Snijd de peultjes in de lengte in dunne reepjes en schep ze met de plakjes kip en de shii-takes bij de bouillon. Laat de soep nog 5 minuten doorkoken.
Breng hem goed op smaak met sojasaus en bestrooi voor het serveren met de bosui.
Eet smakelijk!
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie