Lekker hartig! Deze ingredi?nten heeft bijna iedereen standaard in huis, zo zet je snel een verrassend hapje of aperitief op tafel!
Je hebt nodig:
400 g vastkokende aardappelen
1 ei
75 g zelfrijzend bakmeel
3 el melk
zout en versgemalen zwarte peper
verse kruiden (1 el van elk, bijvoorbeeld fijngeknipte peterselie en wat verse koriander of wat je maar in huis hebt
100 g feta of andere (pittige)kaas, zoals gorgonzola of Gouda (of combinatie) geraspt of verkruimeld
zonnebloem olie
Schil de aardappelen, kook ze in water met wat zout in toen minuten bijna gaar. Laat ze afkoelen in koud water.
Maak intussen het beslag van de melk, het ei, zelfrijzend bakmeel,zout,peper, de geraspte kaas naar wens en de verse kruiden.
Rasp de afgekoelde aardappel en meng deze door het beslag.
Verwarm een bodempje olie in een wok. Vorm met 2 eetlepels 12 kleine bergjes van het beslag en bak ze in de olie rondom bruin in ongeveer 3 minuten.
Bak er 3 of 4 tegelijk en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Serveer eventueel met een knoflooksausje bij de borrel. Smullen maar!