Auteur Topic: Aardappel in de schil, met mozzarelle,tomaat en olijfjes gevuld (2p bijgerecht)  (gelezen 3106 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Dit is nou eens een andere manier van serveren, heerlijk bij een stukje gegrilde vis of vlees!

Je hebt nodig:

2 grote vastkokende aardappelen (totaalgewicht 300 g)
handje zwarte olijven, ontpit
2 tomaten
1 bol mozzarella, liefst buffel mozzarella
paar takjes verse basilicum
olijfolie
zout en versgemalen zwarte peper


Verwarm de oven voor op 180 graden.
Boen de schil van de aardappelen goed schoon. Kook de aardappelen gaar in water met wat zout (ongeveer 25 minuten). Laat de aardappelen afkoelen en snij ze doormidden.

Hak intussen de olijven fijn en snij de mozzarella in blokjes.Snij de basilicum fijn. Snijd de tomaten door midden, verwijder de pitjes en zaadlijsten.Laat goed uitlekken in een zeef en snij vervolgens het vruchtvlees in blokjes.
Meng de olijven met de tomaatblokjes en de mozzarella, breng op smaak met peper en zout en voeg de fijngesneden basilicum toe.

Hol de gare aardappels iets uit en vul ze met het olijf-tomaat-mozzarella-basilicum mengsel.

Gaar ze in een ovenschaaltje in zo'n 20 minuten totdat de kaas gesmolten is en de vulling door en door warm is. Eet smakelijk!