Auteur Topic: Gegratineerde aardappelen (recept van een chefkok,2 personen)  (gelezen 4422 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Gegratineerde aardappelen (recept van een chefkok,2 personen)
« Gepost op: 06 juli, 2010, 21:00:01 pm »
Deze afgelopen week gemaakt- heerlijk!

Recept uit de losse pols:


pakje room (200 ml)
scheut melk
een paar takjes tijm en rozemarijn
1 ? 2 teentjes knoflook, grof gesneden
zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
vastkokende aardappelen



Je kookt eerst wat room met melk, samen met de verse kruiden en knoflook en wat zout en peper naar smaak.

Laat even goed intrekken/iets inkoken- zodat alle smaken goed in de room opgenomen worden.


Intussen schil je ongeveer 350 g aardappelen en snijd deze in dunne plakjes. Leg ze in een passende ovenschaal.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Giet het room/knoflook/kruidenmengsel door een zeef over de plakjes aardappel.
Dek de schaal af met aluminiumfolie en plaats ongeveer 1 uur in de oven op 180 graden.

Laat even afkoelen en warm opnieuw op(gratineer) vlak voor gebruik(zonder aluminiumfolie)- het hoeft dan nog slechts 20 minuten in de oven.

Heerlijk! Eet smakelijk!
« Laatst bewerkt op: 03 november, 2010, 16:40:07 pm door Marielle »