Hoofdgerechten > Maaltijdsalades
Olderwetse Twentse eerpelsalade(Twentse aardappelsalade)
(1/1)
Mariëlle:
Lekker om zo te eten als lunch met een kop soep of bij de barbecue.
1 kilo vastkokende aardappelen(liefst nieuwe aardappelen)
2 uien
3 tenen knoflook
150 g spekreepjes
100 ml groenten/kippen/of runderbouillon van een blokje getrokken
1 el mosterd
1 dl witte wijnazijn
2 el olijfolie
2 el cr?me fra?che
2 el mayonaise
peterselie,fijngeknipt
versgemalen zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
Borstel de aardappelen schoon en kook ze in de schil gaar in water met een scheut zout.(ongeveer 30 min.)
Pel en snipper de uien,bak intussen de spekjes uit.
Haal de spekjes uit het vet en giet het vet bij de bouillon,mosterd en azijn.
Giet de aardappelen af en laat ze afkoelen.Snijd ze in plakken.
Maak de dressing van de bouillon,knoflook,ui,zout en peper naar smaak.Meng dit samen met de spekjes door de aardappelen.
Meng de olie met de cr?me fra?che en mayonaise en roer dit door de aardappelen als de dressing voldoende is ingetrokken.
Laat de aardappelsalade minimaal 1 uur intrekken in de koelkast,voeg vlak v??r het serveren de peterselie toe.
Lekker als makkelijke maaltijd,of onderdeel van barbecue of buffet.
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie