Auteur Topic: Pasta met gerookte zalm, venkel, knoflook en citroenroomsaus (2 p)  (gelezen 7814 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Pasta met gerookte zalm, venkel, knoflook en citroenroomsaus (2 p)
« Gepost op: 10 oktober, 2010, 23:29:36 pm »
Lekker fris en bijzonder gerecht, bovendien snel klaar!

Je hebt nodig:

1 venkelknol,en het groen ter garnering
olijfolie
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 sjalotje, gesnipperd
300 g fijne spaghetti

150/200 g gerookte zalm in reepjes


Citroenroomsaus:


1 beker ongeslagen room of kookroom
1 beker bouillon van een blokje,wat zout en zwarte peper. Eventueel een beetje in water opgeloste maïzena om de saus wat dikker te maken.

rasp van een schoongeboende citroen en het sap en rasp

Giet de room in de pan, rasp de gele schil van de citroen. Snijd de citroen doormidden en pers het sap van de halve citroen uit, voeg toe aan de room (de saus dikt nu automatisch al in).
Voeg de beker boullion toe en laat even inkoken tot de gewenste dikte.
Is de saus niet dik genoeg,voeg dan een maïzenapapje toe. Proef de saus en voeg desgewenst nog zout en of peper toe en zet apart tot gebruik.


Fruit de venkel, sjalot en knoflook aan in wat olie of boter.
Kook intussen de spaghetti beetgaar en giet af.
Meng de spaghetti met wat olijfolie, de gefruite venkel, sjalot en knoflook.


Verdeel de spaghetti op 2 borden en schep de citroenroomsaus over de spaghetti.
Verdeel de reepjes gerookte zalm over de spaghetti en verdeel tot slot het groen van de venkel en een beetje citroenrasp.


Eet smakelijk!



























































bron: coop
« Laatst bewerkt op: 16 augustus, 2015, 13:41:39 pm door Mariëlle »