Bijzonder voorgerecht, om je gasten mee te verrassen!
Je hebt nodig:
30 g fijngehakte hazelnoten
75 g roomboter
1 sjalotje, fijngesnipperd
verse koriander, fijngesneden(15 g)
12 sint jacobsschelpen oftewel de chique franse naam coquilles (diepvries visboer of goed gesorteerde supermarkt), ontdooid
4 vuurvaste ovenschaaltjes
Rooster de hazelnoten zonder boter of olie in ongeveer 2 minuten bruin, blijf er wel bij want het verbrand snel!
Laat ze afkoelen op een bord.
Fruit de sjalot in wat boter goudgeel en glazig. Voeg de rest van de boter toe en laat dit smelten. Roer de gehakte noten en de koriander erdoor en breng het geheel op smaak met peper en zout.
Dep de sint jacobsschelpen droog met keukenpapier.
Verwarm de oven voor en verdeel de sint jacobsschelpen over de schaaltjes, schenk de botersaus erover en zet de schaaltjes in de oven voor ongeveer 5 minuten.
Heerlijk met een stukje (breek)brood en gezouten boter erbij. Eet smakelijk!