Hoofdgerechten > Gehakt recepten, rundvlees, half om half- of kalfsgehakt
Koolrolletjes gevuld met gehakt, met roomsaus (hoofdgerecht 4 personen)
(1/1)
Mariëlle:
1 witte kool
zout
1 ui
400 g half-om-halfgehakt
1 theelepel karwijzaad
nootmuskaat
(versgemalen) peper
kerriepoeder
1 beschuit
1 ei
boter
een kwart groentebouillontablet
125 ml slagroom
Haal 12 mooie bladeren van de kool. De rest van de kool wordt niet gebruikt.
Was de bladeren en kook ze in ruim water met wat zout onmgeveer 10-15 minuten.
Snipper intussen de ui fijn.Meng het gehakt in een kom met de ui, karwijzaad, nootmuskaat, zout en peper, kerriepoeder, de verkruimelde beschuit en een ei.
Verdeel het gehakt in 12 porties en vorm daar rolletjes van.
Leg de gehaktrolletjes op de koolbladeren, vouw ze netjes dicht en steek ze vast met een cocktailprikker.
Verwarm wat boter in een pan en bak de koolrolletjes in ongeveer 4 minuten bruin.
Voeg 2dl water toe en het stukje bouillontablet toe en laat de rolletjes afgedekt ongeveer 25 minuten stoven.
Verdeel de rolletjes over 4 borden en meng de slagroom door het stoofvocht.
Laat even pruttelen op hoog vuur en verdeel de saus over de rolletjes.
Serveer direct met gekookte aardappelen of aardappelpuree.
Eet smakelijk!
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie