Hier wat korte recept ideetjes om heerlijk te gourmetten met vis!
De meeste ingredi?nten heeft iedere hobbykok al standaard in huis denk ik.
Vis is lekker snel klaar. Vandaar dat het bij uitstek geschikt is om mee te gourmetten en (steen)grillen. Snijd de visfilets in stukjes of plakjes, kruid ze naar smaak en bak ze gaar. Gekookte mosselen en garnalen zijn al gaar, dus die hoef je aleen maar even te verwarmen samen met de andere ingredi?nten.
Neem bijvoorbeeld:
**Plakjes verse tonijn gemarineerd in olijfolie met gesnipperde sjalotjes, geperste knoflook, zout, cayennepeper en citroensap, bestrooid met fijngehakte koriander (vers of diepvries).
**Garnalen gemarineerd in 2 eetlepels vissaus (nam pla), 1 theelepel suiker of honing, 1 eetlepel limoen- of citroensap, 2 eetlepels fijngehakte bieslook (vers of diepvries), 1 gesneden rode Spaanse peper zonder zaadjes.
**Reepjes of plakjes schol met geraspte ui, 1 eetlepel gembersiroop, 1 theelepel kerriepoeder, 1 theelepel sambal oelek, 1 theelepel citroensap.
**Reepjes kabeljauwfilet met citroensap, blokjes tomaat, fijngesneden ansjovisfilets, gehakte olijven en kappertjes. Plakjes zalm bestreken met pesto en bestrooid met parmezaanse kaas.
**Visspiesje: platte plakjes vis (schol, zalm) aan kleine prikker bestrooid met cajunkruiden en fijngehakte cashewnoten.
**Reepjes tong bestrooid met gehakte dille (vers of diepvries) en kerriepoeder (in gourmetpannetjes afgemaakt met scheutje room, witte wijn en mosterd).
**Gekookte mosselen met kruidenboter en preiringetjes, bak de lente ui een beetje glazig, voeg de mosselen en de boter toe..
Nou voorlopig weer genoeg inspiratie dacht ik zo!