Borrelhapjes, buffet en BBQ recepten > Warme borrelhapjes met vlees
Bladerdeeghapjes met boursin,ham en champignons
(1/1)
Mariëlle:
:puh2:Lekker en makkelijk van tevoren te maken!
Je hebt nodig:
100 g gekookte ham (dikke plak, vleeswaren) of kant en klare hamreepjes
100 g champignons, in plakjes
half pakje boursin
versgemalen zwarte peper
100 ml slagroom
bladerdeeg
Vrearm de oven voor op 180 graden.
Bak de champignons iets aan in wat olie, maar laat ze niet te bruin worden.
Doe de boursin en de roomerbij en meng tot een glad mengsel.Voeg de reepjes ham toe en wat zwarte peper.
Kook het mengsel even door tot de gewenste dikte bereikt is.Voeg eventueel alesbinder toe als dat nodig is.
Snijd elk plakje bladerdeeg diagonaal door tot je 2 driehoekjes hebt.(of maak kleinere hapjes door 1 plakje in 4 driehoekjes te verdelen).
Leg op elk flapje een lepeltje van het mengsel en vouw het flapje dicht (even met een vork de randjes dichtmaken).
Bestrijk elk flapje met wat eigeel voor een mooi bruin korstje.
bak de flapjes/hapjes in ongeveer 20 minuten mooi bruin en krokant.
TIP: Varieer gerust eens met de vulling, een extra (lente) uitje of wat verse kruiden erdoor en je hebt ineens een heel ander smakelijk hapje!
Eet smakelijk!
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie