Hoofdgerechten > MOSSELRECEPTEN
Mosselen op z'n Italiaans (hoofdgerecht 2 personen)
(1/1)
Mariëlle:
Heerlijk zijn ze, deze Italiaanse mosselen!Geef er ciabatta of foccacia bij om het sausje mee op te dippen... :kwijl:
Je hebt nodig:
2 kg mosselen
1 glas droge witte wijn
2 vleestomaten
3 teentjes knoflook, in plakjes
2 eetlepels verse Italiaanse kruiden
(denk aan basilicum, tijm, rozemarijn), fijngehakt
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels citroensap
versgemalen zwarte peper
1 el groene pesto
1 el tomatenpuree
eventueel wat rivierkreeftjes of tijgergarnalen voor de echte liefhebbers
Verwijder kapotte mosselen en openstaande mosselen die na een stevige tik niet sluiten.
Leg de mosselen in een ruime pan. Kruis de tomaten in, leg ze even in kokend water, pel ze en snijd ze in stukjes.
Voeg ze met de knoflook,de witte wijn, Italiaanse kruiden en 2 eetlepels olijfolie bij de mosselen.
Kook de mosselen, afgedekt, 4-5 minuten of tot ze open zijn. Zeef het mosselvocht en bewaar dit.
Bewaar de mosselen tot de suas klaar is in de afgedekte mosselpan.
Meng de rest van de olijfolie met citroensap, peper, pesto en tomatenpuree. Maak hiermee en met het mosselkookvocht het sausje en laat iets inkoken tot de gewenste dikte is bereikt.
Schep de mosselen in diepe borden of kommen. Serveer het sausje erbij en serveer direct.
Eet smakelijk!
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie