Makkelijk en snel! > IN DE SPOTLIGHTS: De OOSTERSE KEUKEN

Thaise mosselpot met pittige dipsaus (hoofdgerecht 2-3 personen)

(1/1)

Mariëlle:
Voor als je van lekker spicy houdt...  :chili:. Dan is dit recept echt wat voor jou, snel uitproberen!

1 van mijn favoriete recepten... :duim:


Je hebt nodig:

2 kilo panklare mosselen
2 stengels citroengras ,fijngesneden(als je niet aan citroengras kunt komen kun je ook een limoenschil gebruiken)
2 sjalotjes,gesnipperd
2 rode pepers, fijngehakt zonder zaadjes*
3 el Thaise vissaus
1 uitgeperste limoen of citroen
3 bosuitjes, in ringen van 2 cm
2 el koriander, fijngehakt

Voor de dipsaus:

2 el roerbakolie
6 el mosselkookvocht
1 el sojasaus
1 el gembersiroop
1 rode peper, fijngehakt zonder zaadjes
 

Verwijder kapotte mosselen of openstaande mosselen die na een stevige tik niet sluiten.
Doe de mosselen in een grote pan. Voeg citroengras of limoenschil, sjalotjes, rode pepers, Thaise vissaus, limoen- of citroensap, bosui en koriander toe. Dek de pan af met een deksel en kook, onder af en toe omschudden, de mosselen ongeveer 6-8 minuten op een hoge stand tot de schelpen open zijn.

Meng de ingredi?nten voor de dip tot een lekker sausje. Serveer deze dipsaus bij de mosselen.
Geef er naanbrood bij of rijst en smullen maar!

* Voor een pittige variant laat je de pitjes van de rode peper zitten en volg je verder het recept.
 

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie