65 gekookte mosselen (mosselvlees, verkrijgbaar bij vishandel)
bloem
olijfolie
anderhalf dl droge witte wijn
anderhalf dl azijn
2 knoflooktenen
1 chilipeper
2 laurierblaadjes
2 kruidnagels
wat verse fijngehakte peterselie
zout en versgemalen zwarte peper
Verwarm de wijn en de azijn. Hak de knoflook fijn en snijd de peper in dunne reepjes.
Voeg knoflook,
laurierblad en kruidnagel toe aan het wijn-azijnmengsel en laat het geheel even trekken op een laag vuurtje.
Voeg tenslotte wat fijngesneden peterselie toe, zout en veel versgemalen peper. Zet het vuur laag en houd het mengsel warm (maar zeker niet laten koken!).Bewaar een beetje peterselie voor de garnering.
Dep de mosselen droog met keukenpapier, haal ze door de bloem en rijg ze aan houten sat?stokjes. Rol
vervolgens de mosselen nogmaals goed door de bloem.
Verwarm wat olijfolie in een pan. Bak de mosselspiesen snel rondom in de hete olie.
Giet de nog warme saus over de gebakken mosselspiesjes. Bestrooi met wat peterselie en serveer direct met bijvorbeeld een frisse salade en rijst of frietjes.
Eet smakelijk!