Hoofdgerechten > MOSSELRECEPTEN

Gegratineerde mosselen met kruidenroomkaas en Parmezaan(4 personen hoofdgerecht)

(1/1)

Mariëlle:
Om je vingers bij af te likken, zo lekker!Kaas en mosselen gaat heel goed samen! :puh2:


Je hebt nodig:


2 wortels
500 g mosselen
50 g boter
50 g Parmezaanse kaas
100 g kruidenroomkaas( bijvoorbeeld boursin)
4 el droge witte wijn
1 prei
 

Spoel de mosselen schoon, verwijder de kapotte exemplaren en de mosselen die niet sluiten.

Maak de prei en de worteltjes schoon en snijdt ze in blokjes. Leg de groenteblokjes in een ruime (mossel)pan, voeg de mosselen en de witte wijn toe.

Kook de mosselen met het deksel op de pan, op hoog vuur- in ongeveer 3-5 minuten bijna gaar.
Schud de pan een paar keer op.
Doe de mosselen door een zeef en vang het kookvocht op. Haal het mosselvlees uit de schelpen en verdeel ze over 4 ??nspersoons ovenschaaltjes.

Smelt de boter in de magnetron (gebruik bijvoorbeeld een glazen maatbeker). Voeg de roomkaas en het kookvocht toe tot er een mooie saus ontstaat.
Schenk de saus over de 4 ovenschaaltjes en bestrooi tot slot met de Parmezaanse kaas.

Plaats de schaaltjes nog even onder een hete grill zodat de Parmezaan mooi lichtbruin kleurt.

Heerlijk met een koele witte wijn en stokbrood...eet smakelijk!

 

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie