Auteur Topic: Lamshaasje met tomaten-tijmsaus (hoofdgerecht 2 personen)  (gelezen 3746 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Lamshaasje met tomaten-tijmsaus (hoofdgerecht 2 personen)
« Gepost op: 01 augustus, 2010, 16:21:42 pm »
Lekker! In plaats van lamshaas kun je eventueel ook lamskoteletjes gebruiken.

Je hebt nodig:

circa 250 gram lamshaas
25 gram boter
zout en versgemalen peper
2 tomaten, ontveld en zonder pitjes, in kleine stukjes
3 takjes verse tijm
1 portglas rode wijn
25 gram koude boter in blokjes


Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Verhit de boter in een passende pan en braad het lamshaasje op hoog vuur rondom bruin. Reken voor mooi ros? vlees circa 3 minuten per kant (afhankelijk van de dikte). Bestrooi het vlees met wat zout en peper, neem uit de pan en houd het afgedekt met aluminiumfolie warm.

Roer de tijm en de tomaatblokjes door het braadvet en blus af met de wijn. Laat kort inkoken en klop van het vuur af de boter door de saus. Breng de saus verder op smaak met wat zout en peper.

Snijd het lamshaasje in schuine plakken en leg die met het uitgelopen vleesvocht in de saus. Laat kort doorwarmen. Lekker met aardappelpuree of -kroketjes en groenten naar keuze.