Auteur Topic: Woksauzen (o.a. zoetzuur, kerrie, kokos, honing- en pindasaus)  (gelezen 5535 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Woksauzen (o.a. zoetzuur, kerrie, kokos, honing- en pindasaus)
« Gepost op: 31 juli, 2010, 21:37:13 pm »
Vanaf nu maak je je eigen woksauzen, maak ze van tevoren en meng ze met alles wat je lekker vindt om mee te wokken.

Verse groente, champignons, biefstukreepjes, kipfilet, tofu, omelet, rijst of mie, niks is te gek!Sausje erdoor en klaar!
Recept is voor 1 ? 2 personen, heb je meer nodig verdubbel dan het recept.



Zoetzure saus:
3 eetlepels (rijst)azijn
1 eetlepel ketjap
2 eetlepels suiker
2 eetlepels tomatenketchup
sambal naar smaak
knoflook uit de knijper naar smaak
eventueel chinese rijstwijn of sherry

Alles eerst even in een pannetje zacht verwarmen totdat de suiker gesmolten is. In plaats van suiker gebruik ik ook vaak gembersiroop. Dan is vooraf verwarmen niet nodig.

Oosterse woksaus:
1 eetlepel vissaus
3 eetlepels oestersaus
3 eetlepels water

Kerriesaus:
2 eetlepels kerriepoeder
3 eetlepels (rijst)azijn
2 eetlepels water
1/2 eetlepel ketjap

Kokossaus (scherp):
3 dl. kokosmelk
2 eetlepels rode currypasta
1-2 theelepels limoen- of citroensap

Honingsaus:
5 eetlepels rijstwijn of sherry
3-4 eetlepels ketjap
1 eetlepel honing
1 teentje knoflook
1 theelepel djah?

Pindasaus:
1-2 eetlepels pindakaas
een paar eetlepels heet water
scheutje ketjap
scheut tomatenketchup
1 theelepel djah?
knoflook naar smaak