Auteur Topic: Ham en asperge in filodeeg  (gelezen 4578 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Ham en asperge in filodeeg
« Gepost op: 12 juli, 2010, 22:01:44 pm »
Dit is eens wat anders dan het geeikte hapje ham/asperge!

Je hebt nodig:


8 plakken filobladerdeeg (diepvries)
1 pot groene asperges (190 g)
12 plakjes gekookte ham (ca. 250 g)
1 theelepel salie
2 eetlepels olie
1 ei

Laat het filodeeg volgens de aanwijzingen op de verapkking ontdooien.
Verwarm de oven voor op 180 graden.Halveer de asperges en bestrooi de hamplakjes met de salie.
Rol in elke plak ham 2 halve asperges.  
Verdeel het filodeeg in repen, net zo breed als de asperge-hamrolletjes en bestrijk met wat olie. Klop het ei los.

Rol de asperge ham rolletjes in het filodeeg en bestrijk met het losgeklopt ei.
Bak ongeveer 10 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn en serveer ze warm of koud.

Genieten maar!