Een superlekker aardappelgerechtje voor 2 personen. Gebruik voor een leuk effect 2 kleine 1 persoons schaaltjes.
Je hebt nodig:
2 gote vastkokende aardappelen
zout,peper en nootmuskaat
4 takjes tijm
geraspte schil van een halve citroen (alleen het gele gedeelte,wit is bitter)
100 ml room
1 el roomboter
50 g kastanjechampignons
50 g emmentaler of leerdammer kaas,geraspt
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil de aardappels en kook ze even voor in water met wat zout. Laat uitlekken en afkoelen. Snijd ze vervolgens in plakjes.
Verdeel de aardappelplakjes over 2 ovenschaaltjes en bestrooi met zout, peper en nootmuskaat.
Snijd de kastanjechampignons in plakjes en bak ze iets aan in een beetje boter.
Ris de blaadjes tijm van de takjes en rasp de schil van de citroen.
Doe de tijm,room en citroenrasp in een steelpannetje en breng zachtjes aan de kook.
Verdeel de champignonschijfjes over de aardappelschijfjes, giet het hete roommengsel erover en verdeel de geraspte kaas erover.
Bak de aardappelgratins in ongeveer 20 minuten gaar. Heerlijk met een gegrild biefstukje en een salade. Eet smakelijk!