Belegde broodjes, tosti's en (ontbijt)gerechten met ei > Quiches, Pizza's en Brood(deegrecepten)
Aardappel-ui-brie quiche (4 personen hoofdgerecht)
(1/1)
Mariëlle:
Heerlijke snelle quiche met als basis bladerdeeg. Voeg eventueel uitgebakken spekjes toe of stukjes bacon voor een niet vegetarische variant, ohja met gerookte zalmsnippers combineert het ook goed!Klinkt vreemd maar brie en gerookte zalm is heerlijk!
Je hebt nodig:
375 gram bladerdeeg (ontdooid)
750 gram vastkokende aardappels (in blokjes van 3 cm.)
60 ml. olijfolie
4 uien (in dunne ringen)
4 tenen knoflook (fijngesneden)
bosje verse tijm
3 el grove mosterd
200 gram brie (in stukken)
2 eieren
200 ml cr?me fra?che
Kook de aardappelblokjes voor in ongeveer 5 minuten in water met wat zout.Giet af en laat afkoelen.
Bak de ui in wat olie lichtbruin en glazig.Voeg na 4 minuten de koflook en tijm toe. Bak even mee en laat dan afkoelen.
Verhit de olie in een koekenpan op matig vuur, voeg de ui toe en bak 2-3 minuten tot ze zacht zijn. Doe de knoflook en wat tijm er bij, bak nog ongeveer een minuut en laat iets afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet de bakvorm in met wat boter.
Verdeel de plakjes bladerdeeg over de taart/quichevorm en bestrijk het deeg met de mosterd.
Verdeel de uien erover,vervolgens de aardappelblokjes en tenslotte de stukjes brie.
Klop de eieren met de cr?me fra?che en breng op smaak met wat peper en zout. Bestrooi de quiche met tijm en bak ongeveer een half uurtje tot ie goudbruin en gaar is.
Eet smakelijk!
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie