Auteur Topic: Paddenstoelen ragout (heerlijk op geroosterd brood, lunch of voorgerecht)  (gelezen 4840 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Paddenstoelen ragout (heerlijk op geroosterd brood, lunch of voorgerecht)
« Gepost op: 11 oktober, 2010, 18:30:03 pm »
Van paddenstoelen krijg ik nooit genoeg, dus neem het ervan als ze er weer zijn!

Je hebt nodig:


2 schaaltjes paddestoelenmelange  200 g per schaal
1 bakje champignons (250 g)
50 g boter
2 sjalotten, gesnipperd
60 g bloem
1 bekertje slagroom (125 ml)
1 groentebouillontablet
3 takjes platte peterselie, fijngesneden
 
Snijd de grote paddenstoelen uit de melange in stukken en de champignons in kwarten. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de sjalotten aan in ongeveer 2 minuten.

Voeg de paddenstoelenmelange en de champignons toe en bak ze  tot ze slinken en vocht loslaten.
Voeg de bloem toe en bak nog 1 minuut, blijf roeren.
Schenk de slagroom erbij en blijf roeren tot de bloem helemaal is opgenomen.

Voeg 400 ml water en het bouillontablet toe en breng al roerend aan de kook. Laat op heel laag vuur nog 5 minuten koken en roer af en toe door.
Breng de ragout op smaak met peper en zout en bestrooi met de peterselie.

Geef er geroosterd brood bij, of vul pasteibakjes met de ragout.Eet smakelijk!
« Laatst bewerkt op: 17 november, 2013, 16:15:46 pm door Mariëlle »