Hoofdgerechten > Vis
Zalmfilet in filodeeg (met dille en ricotta)4 personen hoofdgerecht
(1/1)
Mariëlle:
:puh2: Knapperig filodeeg om een stukje zalmfilet, heerlijk en snel te maken!
Je hebt nodig:
5 plakken filodeeg (diepvries), ontdooid
1 stuk zalmfilet (schaal ca. 650 g)
4 seizoenen peper (molen)
zeezout
1 bakje verse dille (15 g), fijngesneden
wat olijfolie
100 g ricotta (verse kaas, bakje 250 g)
1 ei
bakpapier
Leg het filodeeg onder een natte doek om uitdroging te voorkomen. Spoel de zalmfilet af onder de koude kraan en dep droog met keukenpapier. Bestrooi de zalm met de 4 seizoenen peper en zeezout naar smaak.
Roer in een kom de dille met 2 el olie door de ricotta. Breng op smaak met peper en zout. Bestrijk de zalmfilet met de kruidenricotta. Leg 3 vellen filodeeg dakpansgewijs over elkaar op een groot stuk bakpapier en bestrijk elk vel dun met olie. Verwarm de oven voor op 175 graden. Leg de zalmfilet midden op het deeg en vouw het filodeeg losjes om de vis heen.
Leg de laatste 2 vellen op de zalm en vouw het filodeeg aan de onderkant dicht. Splits het ei boven 2 kommen. Klop de eidooier los. Bestrijk het zalmpakketje dun met eidooier en de rest van de olie.
Strooi er zeezout naar smaak over. Leg het zalmpakketje met bakpapier en al op een bakplaat. Bak in 20-25 min. in het midden van de oven goudbruin. De binnenkant van de zalm mag nog ros? zijn.
Heerlijk met een salade en gekookte krieltjes. Eet smakelijk!
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie