Hoofdgerechten > Maaltijdsalades
Avocadosalade met tonijn,ei en rode ui (4 personen maaltijdsalade of lunch)
(1/1)
Mariëlle:
Yumyum :puh2:
Afgelopen zondag gegeten...heerlijk op een warme zomerdag en vult goed! Serveer een een lekker brood bij naar keuze (stokbrood of foccacia/ciabatta) met gezouten boter.
Je hebt nodig:
4 eieren, halfzacht gekookt
2 blikjes tonijn op olie
2 rode uien
350 g tomaten (pomodori of cherrytomaat)
2 rijpe avocado's
wat citroensap
Vor de dressing:
2 el witte wijn azijn of balsamicoazijn
zout en peper, wat suiker
3 el olijfolie
1 teentje knoflook, geperst
Kook de eieren halfzacht (ca. 5-6 minuten).Laat ze schrikken in koud water en pel ze.
Laat de tonijn uitlekken en haal het met een vork uit elkaar. Pel en snipper de uien fijn.
Snijd de tomaten in grove blokjes of partjes.
Schil de avocado's, verwijder de pit en snijd ze in blokjes. Besprenkel de blokjes met wat citroensap (tegen het verkleuren).
Meng de azijn met zout,peper en suiker, voeg de olijfolie toe. Pel en pers de knoflook uit en meng die met de dressing.
Meng tenslotte de dressing met de avocado,tomaat en ui. Verdeel alles over 4 kommen of diepe borden, verdeel over elk bord een ei dat je in de lengte in vieren hebt gedeeld.
Serveer met knapperig brood naar keuze. Genieten maar!
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie