Makkelijk en snel! > Rollade en stoofpotjes
Sucadelapjes in tomatensaus (4 personen hoofdgerecht)
(1/1)
Mariëlle:
Hmmm heerlijk, de ouderwetse sucadelapjes! :puh2:
Ok? je moet er wel ruim te tijd voor maken (reken op ongeveer 3 uur) maar het resultaat mag er zeker wezen!
Je hebt nodig:
600 g sucadelapjes op kamertemperatuur
versgemalen zwarte peper
boter
1 grote ui, gesnipperd
500 g tomaten, in stukjes
2 tl milde paprikapoeder
halve el verse tijmblaadjes
100 ml rode wijn of vleesbouillon
1 courgette
wat olijfolie
Snijdt het vlees in 8 gelijke delen en wrijf ze in met zout en peper. verhot de boter in een braadpan en leg het vlees erin als het schuim is weggetrokken.
Bak het vlees in ongeveer 10 minuten bruin, onder af en toe omkeren.
Bak de ui een paar minuten mee.Schep de tomaten met de tijm en paprikapoeder erdoor en bak alles zo'n 2 minuten mee.
Schenk de wijn of de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Stoof het vlees met het deksel schuin op de pan in ongeveer 2,5 ? 3 uur gaar.
Snijdt de courgette in schuine plakken en bestrijk met olijfolie en bestrooi met wat zout. Grill de plakken courgette in een grillpan.
Haal na 3 uur de sucadelapjes uit de pan en houdt ze warm onder aluminiumfolie.
Pureer het stoofvocht tot een mooie saus. Breng op smaak met zout en peper.
Schep de saus in diepe, voorverwarmde borden en verdeel de plakken courgette bij het vlees.
Lekker met tagliatelle of gekookte krieltjes in de schil. Eet smakelijk!
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie