Uien als borrelhapje- je zou er niet snel aan denken maar het is heerlijk. Probeer het eens!
Je hebt nodig:
6 grote uien
50 g bloem
100 g grof paneermeel
Voor het bierbeslag:
2 eiwitten
200 ml bier
200 g bloem
1 el zonnebloemolie
1 ei
zout, versgemalen peper
Voor de dipsaus:
2 lente-uitjes
1 teen knoflook
2 takjes peterselie
3 el mayonaise
2 el karnemelk
zout, versgemalen peper
Pel en snijd de uien in dikke ringen en druk de rokken per 2 uit elkaar. Haal de uien eerst door de bloem, dan door het bierbeslag en vervolgens door het paneermeel. Bak de uiringen in ruim hete olie (180 graden) goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer de krokante uiringen met de dipsaus.
Bierbeslag:
Klop de eiwitten stijf. Meng het bier met de bloem, olie en het ei en breng op smaak met zout en peper. Spatel de eiwitten erdoor.
Lente-ui dipsaus:
Snijd de lente-uitjes in kleine ringetjes. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de peterselie fijn. Meng alle ingredi?nten door elkaar en breng op smaak met zout en peper.