Hoofdgerechten > Maaltijdsalades

Asperge salade met rosbief en brie (lunch of voorgerecht 4 personen)

(1/1)

Mariëlle:
Zolang er verse asperges zijn moet je het er gewoon van nemen vind ik! Oké asperges uit blik mogen ook in het na seizoen..

Heerlijke salade, kan ook als voorgerecht. De rosbief past er goed bij- maar zelf vind ik stiekum de variant met gerookte zalm ook heerlijk. Vervang dan gewoon de rosbief door gerookte zalm- en je hebt ineens een heel andere salade!

Ohja- nog een tip: serveer de brie lauwwarm over de salade, nog lekkerder! Leg de plakken brie hiervoor eventjes in de oven totdat het licht gesmolten is. :puh2:

Je hebt nodig:

500 g witte asperges of uit blik uitgelekt
75 g gemengde sla
2 el olijfolie
1 el citroensap
zeezout en versgemalen zwarte peper
200 g rosbief in plakjes (vleeswaren) OF 200 g gerookte zalm
200 g brie, in plakken
125 ml creme fraiche
2 tl geraspte mierikswortel (potje Kühne of eigen merk supermarkt)

Schil de asperges en snijdt een stukje van de onderkant af. Kook ze 3 minuten zodat ze nog knapperig zijn.
Giet ze af en spoel na met koud water.

Maak een dressing van de olijfolie,citroensap, zout en peper. Meng de dressing door de sla.

Verdeel de sla over 4 borden en verdeel de brie,asperges en de rosbief(of zalm) erover. Meng de creme fraiche met de mierikswortel en serveer dit apart bij de salade.

Eet smakelijk!

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie