2 sjalotten, fijngesnipperd
3 el olijfolie
3 zakken panklare spinazie (a 300 g)
versgemalen zwarte peper
12 plakken achterham of beenham
4 zongedroogde tomaten, in stukjes of reepjes
2 bollen mozzarella-kaas, in plakken
Verwarm de oven voor. Bak de sjalot in een wok in wat olie glazig en bruin.
Voeg de spinazie toe in gedeeltes en laat het op een hoog vuur slinken onder voortdurend omscheppen.Laat het vocht zoveel mogelijk verdampen.
Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
Leg de plakken ham naast elkaar op een werkblad en verdeel de spinazie erover op de korte kant.
Verdeel de zongedroogde tomaatjes erover. Rol de ham op en leg ze in een ingevette ovenschaal.
Verdeel de plakken mozzarella erover, besprenkel met ietsje olijfolie en bestrooi met zwarte peper.
Zet de schaal ongeveer 10 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten en lichtbruin is.
Heerlijk met aardappelpuree! Eet smakelijk!