Auteur Topic: Roergebakken witlof met tijm en geitenkaas (bijgerecht 4 personen)  (gelezen 4326 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Roergebakken witlof met tijm en geitenkaas (bijgerecht 4 personen)
« Gepost op: 09 mei, 2010, 23:06:38 pm »

1kg witlof
200g geitenkaas
50g pijnboompitten
2 eetlepels olie
2 theelepels gedroogde tijm
5 eetlepels honing
peper  en zout




Maak de witlof schoon  en snijd de struik in de lengte in vieren en verwijder de eventuele pit. Snijd de geitenkaas in plakken.
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Rooster de pijnboompitten in een droge wok goudbruin, neem ze uit de wok. Verhit olie in de wok en roerbak hierin de witlof 1 minuut. Voeg tijm en honing toe en roerbak deze ongeveer 3 minuten mee.

Breng de witlof op smaak met zout en peper. Schep de witlof in een schaal. Leg de kaas op de witlof en garneer met de pijnboompitten.
Zet de schaal 10 minuten in de oven op 180 graden zodat de kaas smelt. Serveer direct met bijvoorbeeld rollade of beenham en gekookte krieltjes.
Eet smakelijk!