Mmmm, varkenshaas maar nu eens op een spies. Lekker gemarineerd- dus heel goed een dag van te voren te maken,zet het vlees eerst in de marinade en de dag erop alleen nog rijgen en bakken.
Je hebt nodig:
ongeveer 500 g varkenshaas
1 citroen
olijfolie
2 teentjes knoflook, geperst
2 el versgeknipte peterselie
1 tl versgemalen zwarte peper
1 tl gemberpoeder
1 tl kaneelpoeder
1 tl cayennepeper
8 spiesen
Snijd de varkenshaas in "medaillons". Dus als het ware in plakken van ongeveer 2 cm dik.
Boen de citroen schoon, rasp de schil en pers de citroen uit.
Meng het sap en de rasp met de olijfolie, knoflook, 1 el peterselie en de specerijen in een ruime kom tot een marinade.
Voeg het vlees toe en laat een nacht of zeker minimaal 6 uur marineren.
Volgende dag: Als de spiesen van hout zijn, week ze voor door ze in een beker met water te zetten, zo verbranden ze niet tijdens het bakken/grillen.
Rijg de stukjes vlees aan de spiesen en bak/ grill ze in een grillpan ongeveer 10 minuten (vlees mag nog ros? zijn).
Geef er gebakken aardappelen bij met en lekkere salade.
Voor de liefhebbers van een sausje- een peperroomsaus doet het goed bij dit gerecht. Eet smakelijk!