Auteur Topic: Varkenshaasjes in pittige cola marinade  (gelezen 4871 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Varkenshaasjes in pittige cola marinade
« Gepost op: 04 mei, 2010, 21:54:02 pm »
 :puh2: Heerlijk voor op de BBQ! Dit gerecht kun je ook met hamlappen maken- is wel een stuk goedkoper maar zorg dan wel dat je het vlees goed doorbakt.


Je hebt nodig:

halve liter cola
3 el sojasaus (flesje 250 ml)
50 ml ketchup
3 tenen knoflook, geperst
tabasco (flesje 57 ml)
1 el olijfolie
2 varkenshaasjes (a 255 g)
Extra: 8 sat?stokjes in water gedompeld tegen het verbranden.


Schenk de cola in een pan en breng aan de kook. Laat in ongeveer 15 minuten inkoken op middelhoog vuur tot je 100 ml overhoudt.
Je hebt dan een stroperige saus. Laat iets afkoelen en meng met de sojasaus, de ketchup en de knoflook. Breng op smaak met tabasco. Roer de olie erdoor.
Snijd de varkenshaasjes in stukken van 4 x 4 cm en leg ze in een kom. Schenk de marinade erover. Laat minimaal 30 minuten afgedekt in de koelkast marineren.
 
Rijg het vlees aan de sat?stokjes. Gril de spiesjes op de BBQ in ongeveer 6 minuten net gaar (mag nog iets ros? zijn van binnen).

Eet smakelijk!



























bron:AH
 
« Laatst bewerkt op: 07 juni, 2010, 22:37:56 pm door Marielle »