Nagerechten, taarten en ijs > Warme nagerechten
Appel crumble (toetje/gebak 12 personen)
(1/1)
Mariëlle:
Heerlijke appelcrumble! Serveer met een dot lobbig geslagen slagroom... :kwijl:
Je hebt nodig voor het deeg:
150 g bloem
150 g havermout
150 g suiker
150 g koude boter + extra om in te vetten
mespunt zout
Voor de vulling:
1 kg elstars
3 el suiker
een halve sinaasappel
2 el geschaafde amandelen
100 ml slagroom
Extra nodig: ovenschaal van ca 30 x 40 cm
Verwarm de oven voor op hetelucht 180 graden.
Wrijf een kruimeldeeg van de bloem, havermout, suiker, boter en zout in een ruime kom. Snijd de appels in stukjes en verdeel ze over de ovenschaal. Boen de sinaasappel schoon, rasp de schil er, boven de appel, dun af en strooi de suiker erover.
Verdeel de kruimels en de geschaafde amandelen over de appels. Bak de appelcrumble in circa 25 minuten goudbruin en gaar en bestrooi met poedersuiker. Klop de slagroom tot yoghurtdikte en serveer hem bij de appelcrumble.
Genieten maar!
bron: taste of life basics
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie