Voorgerechten > Soepen
Stevige tomatensoep met ballen (6 personen)
(1/1)
Mariëlle:
Goedgevulde tomatensoep! Ik zeg: uitproberen!
Je hebt nodig:
anderhalf kilo rijpe roma tomaten
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
4 tene knoflook, geperst
1 blikje tomatenpuree, 140 g
3 el gezeefde bloem
anderhalve liter groentebouillon (van 4 tabletten)
3 magere saucijzen
1 el suiker
wat platte peterselie, fijngesneden
wat verse basilicum, fijngesneden
staafmixer is wel handig maar niet verplicht
Snijd de tomaten aan de onderkant kruislings in, dompel ze 20 seconden in kokend water. Haal ze uit het water, laat even afkoelen, verwijder het velletje en snijd ze in stukjes.
Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en de knoflook.Voeg de tomatenpuree toe, roer de bloem erdoor tot deze is opgenomen.
Verdun geleidelijk aan met wat scheutjes bouillon en blijf roeren tot er een galdde saus ontstaat.
Voeg de tomaten en de rest van de bouillon toe en laat 15 minuten koken.
Haal intussen het vel van de saucijzen en draai hiervan soepballetjes.
Pureer de soep eventueel met een staafmixer, voeg de suiker en de balletjes toe en laat deze nog even gaarkoken op een zacht vuurtje.
Voeg vlak voor het opdienen de peterselie en basilicum toe. Smullen maar!
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie