Hoofdgerechten > Vis

Zalmfilet met kruiden- crème fraîche laagje in croissantdeeg (4ps hoofdgerecht)

(1/1)

Mariëlle:
Heerlijk- een zalmfilet uit de oven... :puh2: Makkelijk te bereiden- eventueel s'morgensvroeg al voor te bereiden en dan hups, s'avonds de oven in en smullen maar!

Je hebt nodig:


1 blik croissantdeeg
600 g zalmfilet
1 beker crème fraîche
1 el grove mosterd
1 bakje verse dille, fijngesneden
1 sjalot, gesnipperd
1 ei, losgeklopt
boter
bakpapier

Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het deeg uit en rol er 2 lange plakken van  waar de zalm precies inpast.
Reken aan de zijkant 2 cm extra om het mooi dicht te vouwen.
Leg 1 plak deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de zalmfilet in het midden en laat de randen vrij.

Bestrooi de zalm met zout en peper.Meng de crème fraîche met de mosterd en besmeer hiermee de zalm.
Strooi er 3 el dille over en het gesnipperde sjalotje.
Bestrijk de randen van het deeg met het ei, leg de andere plak deeg over de zalm en druk de zijkanten goed aan.Verwijder eventueel het overtollige deeg.
Bestrijk het geheel in met de rest van het ei. Schuif de bakplaat in de oven en bak de zalm in ongeveer 15-20 minuten goudbruin en gaar.(de zalm mag iets rosé zijn van binnen).

Serveer met een frisse komkommersalade.  Eet smakelijk!











































bron: AH

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie