Verras je gasten met de feestdagen eens met dit gerecht en de bijpassende zelfgemaakte saus.
Je hebt nodig:
4 wildmedaillons van bijvoorbeeld herten- of reebiefstuk (ander wild kan ook)
zout en versgemalen peper
2 el boter of olie
Voor de saus:
1 el koude boter
2 sjalotjes, gesnipperd
100 ml wildfond
100 ml port
200 g verse cranberry's
Neem de medaillons een half uur voor bereiding uit de koelkast en wrijf ze in met zout en peper. Maak eerst de saus door de sjalotjes goudbruin te fruiten in een halve eetlepel boter. Voeg de fond, port en cranberrys toe en laat ongeveer 15 ? 20 minuten zachtjes koken tot de cranberrys gaar zijn en de saus iets is ingekookt.
Breng op smaak met zout en peper. Verwarm in een koekenpan twee eetlepels boter of olie en bak de wildmedaillons aan beide kanten circa 3 minuten. Maak de saus af door de rest van de boter in kleine blokjes erdoorheen te kloppen.
Serveer de wildmedaillon met de cranberrysaus.
Lekker met gekaramelliseerde witlof of groene asperges.
Eet smakelijk!