Makkelijk en snel! > IN DE SPOTLIGHTS: De OOSTERSE KEUKEN

Drumsticks in Thaise marinade (3-4 personen hoofdgerecht)

(1/1)

Mariëlle:
Dit is echt een top recept, je maakt het het liefst een dag van te voren, zodat de marinade minimaal een halve dag+nacht kan intrekken. :kwijl:
De marinade bestaat onder andere uit gember, chilipeper, knoflook, vissaus, sojasaus en honing voor een zoet accent.


Je hebt nodig:

1 kilo drumsticks (ongeveer 10 stuks)*
1 stuk verse gember(1 ? 2 cm) geschild en in zeer dunne plakjes gesneden
4 teentjes knoflook, gepeld en in zeer dunne plakjes gesneden
2 rode pepers, in dunne ringetjes gesneden (al dan niet de pitjes verwijderen)
1 el sesamolie
1 tl versgemalen zwarte peper
75ml droge sherry
120 ml honing
80 ml sojasaus
1 el vissaus
2 el sesamzaadjes


Maak de marinade door alle ingredi?nten te mengen, behalve de drumsticks. Verdeel de drumsticks in een passende ovenschaal en giet de marinade erover. Laat minimaal 1 nacht intrekken zodat je het de volgende dag kunt bereiden.
Zet de schaal koel weg en schep bij gelegenheid de drumsticks om in de marinade.

Verwarm de oven voor op 160 graden. Bak de drumsticks in dezelfde schaal (inclusief marinade) in ongeveer een uur gaar.
Keer ze tussendoor om en besprenkel ze met de marinade.

Deze kippetjes smaken heerlijk met rijst (of nasi) of frietjes met een frisse salade. eet smakelijk!

* tuurlijk kun je een hapjes-variant hiervan maken: neem dan mini kipkluifjes en volg verder het recept.

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie