Borrelhapjes, buffet en BBQ recepten > Warme borrelhapjes met vlees
Hartig gevulde champignons uit de oven
(1/1)
Mariëlle:
Een heerlijk en van tevoren makkelijk te maken hapje. Als de visite gearriveerd is zet je ze even in de oven en smullen maar!
Ohja voor vegetari?rs vervang je de chorizo door pijnboompitjes of gehakte hazelnoten.
Je hebt nodig:
20 kastanjechampignons
2 el olijfolie
1 ui, zeer fijngesnipperd
100 g chorizo, fijngehakt
halve rode paprika, zeer fijngehakt
half bosje bladpeterselie, fijngesneden
2 teentjes geperste knoflook
zout en vers gemalen zwarte peper
50 g geraspte jonge kaas
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Borstel de champignons schoon met een borsteltje of een stuk keukenpapier. Veeg de champignons schoon, verwijder de steeltjes en hak ze fijn.
Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de fijngesnipperde ui 2 minuten aan. Voeg de chorizo, de champignonsteeltjes en de paprika toe en laat op laag vuur zo?n 3 min. meestoven.
Voeg de peterselie en de knoflook toe, bak nog 1 minuut mee en breng het geheel op smaak met vers gemalen peper en eventueel wat zout (wees zuinig met zout want de chorizo is ook zout).
Vul de champignonhoedjes met het mengsel en druk aan. Zet de hoedjes in een ingevette ovenschaal en bak ze in een kwartier gaar in de voorverwarmde oven. Bestrooi ze met de geraspte kaas en gratineer ze nog een paar minuten onder een hete grill tot de kaas mooi gesmolten en bruin is.
Serveer direct aan je gasten (of eet ze lekker zelf haha!)
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie