Auteur Topic: Kropsla met brie crostini's(lunch/brunch/lichte maaltijd 4 personen)  (gelezen 3588 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Kropsla met brie crostini's(lunch/brunch/lichte maaltijd 4 personen)
« Gepost op: 21 maart, 2010, 14:59:10 pm »
250 g magere spekreepjes
1 kropsla
5 el olijfolie
1 el azijn
1 tl mosterd
honing
zout en versgemalen zwarte peper
2 tl tijmblaadjes
8 schuine sneden stokbrood
300 g brie in dunne plakken


Was en droog de sla en scheur de bladeren kleiner. Bak de spekreepjes uit en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Klop een dressing van 3 el olijfolie, azijn, mosterd, 1 tl honing, zout en peper.

Bedruppel de sneetjes stokbrood aan beide kanten met wat olijfolie en bak ze goudbruin in een droge koekenpan.
Leg daarna de brie erop, doe het deksel op de pan en laat de brie even smelten.
Meng de tijmblaadjes door 3 el honing en verdeel dit over de briebroodjes.

Meng de sla met de dressing en verdeel de sla over 4 borden. Strooi de spekreepjes erover en serveer de briebroodjes erbij.

Serveer er, voor een hoofdmaaltijd- lekker gebakken krieltjes bij. Eet smakelijk!