Hoofdgerechten > Schaal- en Schelpdieren
Gamba's met Romesco saus (hoofdgerecht 2 personen)
(1/1)
Mariëlle:
Voor de gamba liefhebbers...in dit recept gaat het voornamelijk om de saus.
Wel een beetje bewerkelijk, maar het resultaat meer dan waard! :puh2: :puh2:
Het is een Spaanse saus, bereid met gepofte knoflook, gemalen geroosterd brood, zelfgeroosterde paprika, chilipeper en geroosterde amandelen....lees snel verder en waan je in Spanje!
Voor de gamba's: (hoeveelheid gamba's naar persoonlijke smaak of eetlust haha!)
Ik bereid de gamba's wel in de schaal, daar zit veel meer smaak aan.
verder wat olijfolie
geperste knoflook
beetje peterselie
zeezout
wat gedroogde chilipeper
Roerbak de garnalen tot ze mooi roze kleuren en geef er dan deze saus bij...:
Je hebt nodig voor de saus:
4 tenen knoflook
2 roma-tomaten
2 rode chilipepers
50 g blanke amandelen
1 rode paprika, pitten en steel verwijderd, in 4 stukken
1 snee witbrood, geroosterd
1 el olijfolie
1 el rode wijnazijn
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vul de ovenschaal met de ongepelde knoflooktenen, de halve tomaten, de paprika en de chilipeper en bak ze in een ovenschaal 12 minuten in de oven.
Bak de paprika's met de schil omhoog tot ze zwart zijn.Haal ze uit de schaal en stop ze in een plastic zak om af te koelen. Verwijder dan voorzichtig de schil.
Voeg de amandelen toe en bak alles nog eens 8 minuten. Alles 15 minuten laten afkoelen.
Doe de amandelen in de keukenmachine en maal ze fijn samen met het geroosterde brood. Knijp de knoflook uit, maak het tomatenvlees los en voeg deze, zonder schil, toe.
Hak de paprika's fijn en meng ze samen met olie, azijn, zout en 2 eetlepels water door het amandel-mengsel. Meng alles totdat een mooie zachte dipsaus ontstaat (eventueel iets water toevoegen).
En nu genieten maar! Serveer er eventueel een frisse salade bij en een (stok)brood om ook in de saus te dippen. Eet smakelijk!
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie