Makkelijk en snel! > IN DE SPOTLIGHTS: De OOSTERSE KEUKEN
Gemarineerde biefstukreepjes met boontjes en rijst (hoofdgerecth 2 personen)
(1/1)
Mariëlle:
Biefstukje op z'n Oosters, superlekker en van te voren te maken. Zet het vlees s'morgens alvast in de marinade, dan smaakt het s?vonds des te lekkerder!
Je hebt nodig:
300 gr biefstuk in reepjes
3 el(wok)olie
1 el sesamolie
4 el japanse soja
1 el rijstazijn
2 teentjes knoflook
3 cm verse gember
1 rood chilipepertje (of sambal)
2 bosuitjes
300 g boontjes (haricots verts)
pakje basmatirijst
Voor de marinade:
Meng olie, soja, rijstazijn, geperste knoflook, geraspte gember, fijngesneden peper, fijngehakte bosui tot marinade.
Roer er de biefstuk door en laat minimaal 2 uur marineren.
Kook intussen de rijst en de boontjes gaar zoals je gewendt bent. Ik voeg bij het kookwater altjd1 bouillonblokje toe.
Verhit een droge wok en roerbak de biefstuk samen met de marinade in ongeveer 4 minuten. Biefstuk moet bruin zijn van buiten maar nog ros? van binnen.
Serveer direct met de boontjes en de rijst. Eet smakeijk!
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie