Borrelhapjes, buffet en BBQ recepten > BBQ / Grill groentes en toetjes
Verschillende recepten voor bowl
(1/1)
Mariëlle:
Lekker fris en fruitig! Wil je liever zonder alcohol, vervang dan de canei door 7 up, cassis of crystal clear.
GROENE ZOMERBOWL
6 appels (granny Smith)
4 limoenen
600 gram witte druiven zonder pit (of ontpit ze zelf)
een blik lychees met uitlekvocht
wat takjes citroenmelisse of kruizemunt
2 flessen canei wit (gekoeld)
Was de appels en snijd ze in kleine stukjes of partjes. Snijd de ontpitte druiven in de lengte doormidden. Was de schil van de limoenen goed en snijd ze in dunne plakjes.
Snijd de kruiden in reepjes. Meng de vruchten door elkaar en schenk de canei erover.
Laat voor gebruik minimaal 1 uur in de koelkast staan.
BLAUWE BOWL
600 gram blauwe druiven
100 gram blauwe bessen
100 gram zwarte bessen
100 gram bramen
eventueel wat takjes Lievevrouwebedstro (als je dat in de tuin hebt staan)
2 flessen rosé canei (gekoeld)
een scheutje crème de cassis.
Meng alle vruchten door elkaar, giet er wat crème de cassis over en daarna de gekoelde flessen canei.
ORANJE BOWL
300 gram abrikozen in schijfjes
1 oranje meloen in blokjes
3 nectarines in schijfjes
100 gram kumquats in plakjes
een aantal blaadjes salie
2 flessen witte canei (gekoeld)
een scheutje abrikozen of perzik likeur
Meng alles door elkaar en zet liefst 1 uur in de koelkast voor gebruik. Geniet ervan! :duim:
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie