Hoofdgerechten > Varkensvlees
Varkenshaasje met spek, champignons en roomsaus (4 personen)
(1/1)
Mariëlle:
Lekker ouderwets recept, varkenshaas met champignonsaus...,maar dan wel met spekkies! :puh2:
Je hebt nodig:
ongeveer 600 g (of 2 stuks) lange varkenshaas
100 g magere rookspekjes
versgemalen zwarte peper
bakje paddenstoelenmix (supermarkt)
150 g roomboter
halve ui, gesnipperd
flesje koksroom of voor een vollere variant een pakje ongeslagen room
Haal de varkenshaas 1 uur voor bereiding uit de koelkast en doe er peper uit de molen over. Snijd de varkenshaas in mooie gelijke medaillons.*
Bak de paddestoelen kort aan en houd ze apart. Bak de medaillons in de roomboter in circa 3 minuten zachtjes ros? gaar. haal de medaillons uit het braadvocht en bewaar ze even in aluminiumfolie.
Bak nu de spekjes en de ui even op hoog vuur in het braadvocht en voeg hier een goede scheut koksroom aan toe.
Laat dit een halve minuut doorpruttelen en voeg dan de gefruite paddestoelen toe. Serveer de medaillons op een warme schaal met de saus apart in een sauskom.
Lekker met roseval aardappeltjes in de schil, sperzieboontjes in spek of een frisse salade. Eet smakelijk!
* Tuurlijk kun je de varkenshaas ook in zn geheel bakken. Prik met een cocktailprikker het dunne gedeelte van de varkenshaas vast aan het dikkere gedeelte, zo is de varkenshaas overal gelijk van dikte. ieder snijd voor zich dan de varkenshaas aan.
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie