Makkelijk en snel! > IN DE SPOTLIGHTS: De OOSTERSE KEUKEN

Varkensoester met oestersaus en Chinese groenten (4 personen)

(1/1)

Mariëlle:
Deze Chinese variant is ook heerlijk!


Je hebt nodig:


4 varkensoesters van ongeveer 125 g per stuk
zout en peper
200 g (Chinese) broccoli, in roosjes
2 el wokolie
3 bosuitjes, in stukjes
100 g shii-take, in plakjes
2 teentjes knoflook, gehakt
200 g babypaksoi, in stukjes
2 el oestersaus
2 el water
1 tl sesamolie


Bestrooi de varkensoesters rondom licht met zout en peper. Breng water met zout aan de kook en blancheer de broccoli een minuut. Spoel koud af en laat uitlekken.

Verwarm een eetlepel wokolie in de koekenpan en bak de varkensoesters op middelhoog vuur om en om in circa 5 minuten per kant bruin en gaar, voeg op de helft van de tijd de bosui toe en fruit even mee. Verwarm ondertussen een eetlepel wokolie in de wok en roerbak de shii-take op hoog vuur, voeg de knoflook toe en fruit heel even mee.

Voeg de paksoi en broccoli toe en roerbak nog enkele minuten tot de paksoi gaat slinken. Temper het vuur, giet de oestersaus, water en semsamolie erbij en laat nog even doorwarmen. Serveer samen met de varkensoesters.

Geef er een bijgerecht naar keuze bij, bami/nasi kan heel goed of gewoon witte rijst en een komkommersla. Eet smakelijk!

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie