Auteur Topic: Tagliatelle met spinazie, mascarpone en parmezaan (3 ? 4 p, hoofdgerecht vega)  (gelezen 2717 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle

450g tagliatelle of spaghetti
olijfolie
2 tenen knoflook (meer kan tuurlijk ook!)
wat versgemalen nootmuskaat
400 g verse spinazie, grof gehakt
zeezout & zwarte peper
125 ml slagroom
150 g mascarpone
2 handen vers geraspte parmezaan

Breng in een grote pan water met zout aan de kook en kook de pasta al dente.Zet ondertussen een diepe pan op het vuur en doe daar een scheutje olijfolie, een klontje boter  en de nootmuskaat in. Voeg na ongeveer 5 minuten de spinazie toe en laat deze slinken in ongeveer dezelfde tijd.
Breng de spinazie op smaak met zout en peper en doe er de room en mascarpone bij. Eventueel wat kookvocht van de pasta er bij doen. Breng weer aan de kook en proef of er nog zout en/ of peper toegevoegd moet worden.
Laat de pasta uitlekken en meng de spinaziesaus erdoor( ( of geef deze er apart bij zodat iedereen zelf de hoeveelheid saus kan bepalen).
Bestrooi tot slot met de parmezaan. Eet smakelijk!

Voor de vleesliefhebbers: meng er reepjes gerookte kipfilet door (die koop je vacuum aan 1 stuk bij de supermarkt- dus niet de vleeswaren) of bak wat spekjes uit en meng die door de pasta.