Hoofdgerechten > Gevogelte

Thaise sat? van kalkoenvlees met zelfgemaakte pindasaus

(1/1)

Mariëlle:
Ook lekker voor op de barbecue(gebruik dan wel metalen spiesen).Bak je ze in een (grill)pan,dan kun je ook  houten sat?stokjes gebruiken die je een uur voorweekt in water.
Dit voorkomt het verbranden van de stokjes.
Natuurlijk kun je ook kipfilet gebruiken in plaats van kalkoenfilet.

Je hebt nodig:

1 ui,fijngesnipperd
2 rode pepers,fijngesneden(met of zonder zaadjes naar keuze,met zaadjes is  :chili: :chili: :chili:zonder is  :chili:)
2 el olijfolie
3 el sojasaus
1 el suiker
het sap van 1 limoen
600 g kalkoenfilet in 8 lange repen
2 teentjes knoflook,fijngesneden
1 tl fijngesneden citroengras(vers)of gedroogd (serehpoeder)

Voor de saus:
5 el pindakaas met stukjes noot
150ml kokosmelk
sap van 1 limoen
1 tl suiker
1 tl chilipoeder

Bak de ui en de rode peper ongeveer 5 minuten in wat olie.Voeg de sojasaus ,suiker en limoensap toe en laat de marinade afkoelen.
Schenk de marinade over het vlees en laat minimaal 1 uur afgedekt marineren(liefst langer)bij kamertemperatuur.

Rijg de repen vlees zigzaggewijs aan de spiesen,bestrijk ze met wat olie en bak/grill ze bruin en gaar in circa 5 minuten.Houd ze warm in een schaal afgedekt met aluminiumfolie.
Bak voor de saus de knoflook en het citroengras ongeveer 5 minuten.Voeg de pindakaas,50 ml warm water,kokosmelk,limoensap,suiker en chilipoeder toe.
Breng de saus aan de kook tot de gewenste dikte.
Serveer de warme saus bij de sat?.

Eet smakelijk!

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie