Nagerechten, taarten en ijs > Warme nagerechten

Stoofperen a la casa

(1/1)

Janetta:
Recept voor stoofperen

Benodigdheden:

Kookpan
1 kg. Wildeman Giezer(peren)
0,5 liter rode wijn
0,5 liter zwartebessensap
0,2 liter jus 'd orange of multivitaminesap
2 eetl. Perenrood en/of kaneelsuiker(verkrijgbaar bij Coop,Super de Boer)
(suiker voor stoofperen)

Bereidingswijze:

De peren schillen en in de lengte door de midden snijden om zo de pitten eruit te halen, je kunt ze nog een keer in de lengte schillen.
De peren geschild in de kookpan doen,rode wijn/zwartebessensap en jus 'd orange erbij en het perenrood en/of kaneelsuiker toevoegen, goed roeren en de peren krijgen een mooie rode kleur, en aan de kook brengen. Dan op klein zetten en zachtjes laten koken met deksel op de pan tot de peertjes gaar zijn. Je kunt tussentijds proeven en naar behoefte en smaak event. suiker toevoegen.
Het is een beetje een smaakkwestie......... gewoon uitproberen!! Eet smakelijk.
Heerlijk bij o.a. rundvlees/hachee rode kool en gekookte aardappelen.

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie