Makkelijk en snel! > IN DE SPOTLIGHTS: De OOSTERSE KEUKEN

Mihoen Singapore (hoofdgerecht 2 personen)

(1/1)

Mariëlle:
 :duim: Hmm lekker! Het vlees marineer je zelf, kan ook een dag van tevoren gemaakt worden. Superlekker en makkelijk. Als je echt makkelijk wilt doen gebruik dan een kant en klaar groentepakket (Thaise roerbakmix van de AH past hier heel goed bij).
Hou je niet zo van pittig- laat dan de rode peper weg uit het recept.

Je hebt nodig:

250 g chinese eiermie
2 cm gember vers of uit n potje (1 tl)
2 tenen knoflook
zwarte peper
sambal naar smaak
sojasaus of ketjap
citroensap
250 g mager varkensvlees in kleine blokjes
1 ui
kurkuma,kerriepoeder, chilipoeder (van elk een halve el)
beetje trassi (blokje 1cm x 1 cm)
100 g ham in reepjes of een handje garnalen
1 rode paprika in kleine reepjes gesneden
100 g champignons in plakjes gesneden
1 rode chilipeper, in ringetjes gesneden
1 bos lente-uitjes fijn gesnipperd
2 eieren, zout en peper

Breng een pan met ruim water (2 liter per 250 gram) aan de kook en voeg zout naar smaak toe.
Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Blijf er wel bij - het gaat supersnel! Koel het af met koud water (in een vergiet).Laat de mie even staan om later te gebruiken.


Hak gember, knoflook, zwarte peper, citroensap, sambal, wat olie en wat sojasaus fijn. Meng eventueel wat extra olie door de marinade en doe deze in een schaal.
Voeg de in vleesblokjes toe, roer het goed om. Laat de marinade minimaal 2 uur intrekken.

Verwarm een wok zonder olie. Hak de ui, knoflook en gember fijn.Voeg de gesneden chilipeper toe.
Bak dit aan en voeg kerriepoeder, kurkuma, trassi en chilipoeder toe.
Roerbak het gemarineerde vlees en ham totdat het gaar en bruin is.
Voeg paprika, lente ui en de champignons toe en roerbak het 1 minuut mee.
Voeg de mihoen toe en warm het geheel goed door op matig vuur.

Bak een omelet van de eieren en snijd deze in reepjes; voeg dit toe aan de mihoen.Serveer eventueel met zelfgemaakte saté,en wat kleine bijgerechtjes zoals kroepoek, atjar, gebakken uitjes en wat seroendeng.

Eet smakelijk!

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie