Borrelhapjes, buffet en BBQ recepten > Warme borrelhapjes gevogelte

Cara?bische kiphapjes

(1/1)

Mariëlle:
Apart warm hapje met pittige vulling, waarbij de banaan het geheel lekker zachtzoet laat smaken. Gewoon keertje uitproberen!

Geef er chilisaus bij.

Je hebt nodig:

1 dubbele kipfilet
1 blikje maiskorrels
1 banaan
1 el citroensap
2 el olie
1 zakje tacokruiden
hot pepper sauce(of zoete chilisaus, te vinden bij de oosterse producten bij de supermarkt)
zout en versgemalen zwarte peper
filodeeg plakjes (kant en klaar)


Snijd de kipfilet in kleine stukjes, laat de mais uitlekken. Snij de banaan in kleine stukjes en besprenkel met citroensap.

In koekenpan olie verhitten en kip ongeveer 3 minuten bakken.Tacokruiden, mais en banaan erdoor mengen. Op smaak brengen met hot pepper sauce en zout en peper.

Mengsel af laten koelen. Filodeeg ontdooien. Snijd elk plakje diagonaal in 4 stukjes(driehoekjes).
Verdeel hierop wat van het kip-banaanmengsel. Driehoekje voorzichtig oprollen en punten bij elkaar knopen of in elk geval goed dichtdrukken.
Bak de hapjes in de friteuse op 180 graden- ongeveer 3 minuten.
 Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze direct met een lekker zoetpittige chilisaus.  :puh2:


Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie