Auteur Topic: Mini kipspiesjes gemarineerd met honing en mosterd (8-10 personen  (gelezen 5539 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Mini kipspiesjes gemarineerd met honing en mosterd (8-10 personen
« Gepost op: 29 augustus, 2010, 16:41:30 pm »
Een heerlijk tapas recept voor op een feest of verjaardag!
Ik gebruik van die mini tapas stokjes (AH, dat presenteert leuker) maar natuurlijk kunnen gewone sat?stokjes ook. Wel ze even in wat water tegen het verbranden.
Ik maak dit van te voren, bak de vleesblokjes af en rijg ze na het afkoelen op een prikkertje.

Even netjes op een schaal schikken, even in de magnetron of oven opwarmen en genieten maar!

Je hebt nodig:

4 stuks kipfil?t in kleine blokjes van 1,5 x 1,5 cm
2 eieren
bloem
4 el olijfolie
150 ml vloeibare honing
1 el grove  mosterd
1 tl sojasaus


Doe de blokjes kipfil?t in een kom bestrooi ze met peper en zout, voeg de sojasaus toe samen met de honing en mosterd.
Laat minimaal een half uurtje marineren.
Breek de eieren boven de kip en meng alles goed door.

Voeg voldoende bloem toe tot de marinade een beetje bindt.
Verhit de olie in een pan en bak de kipblokjes goudbruin en gaar op een zacht vuur.
Schep de stukjes af en toe om.

Laat ze iets afkoelen, rijg ze op de spiesjes en serveer direct- of verwarm ze later als je ze nodig hebt.