Hoofdgerechten > Schaal- en Schelpdieren
Chinese garnalen(bij-of hoofdgerecht 2 personen)
(1/1)
Mariëlle:
Chinese garnalen zijn grote garnalen in een dun deegjasje.Je kunt ze serveren als onderdeel van een hoofdmaaltijd(met roergebakken groenten en een woksaus en rijst erbij)of als bijgerecht bij een rijsttafel.
Serveer er dan ook sausjes bij.,bijvoorbeeld oestersaus,ketjap of chilisaus.
16 gamba's of tijgergarnalen,diepgevroren en ontdooid
3 el citroensap
2 ? 3 eiwitten,losgeroerd
6 el maizena
2 teentjes knoflook,geperst
1 theelepel djah?
2dl wokolie
Pel de garnalen,snijd het staartstukje iets in en verwijder het darmkanaaltje.
Besprenkel ze met citroensap en laat ze 10 minuten staan.Dep ze daarna droog.
Maak intussen een beslag van 8 el water,eiwit,ma?zena,knoflook en djah?.
Verwarm wat olie in een wok,dompel de garnalen onder in het beslag en bak ze goudbruin in de olie.(let op: niet meer dan 2 tegelijk!)
Laat de garnalen na het bakken uitlekken op keukenpapier.
Gebruik de garnalen zoals gewenst,als je ze gebruikt in een roerbakschotel met groenten(gebruik kant en klare roerbakgroentenmix)
,bak dan eerst de groenten en voeg dan pas de garnalen toe.Warm even door en klaar!
Tip:gebruik dan een lekkere woksaus,bijvoorbeeld albert heijn woksaus oester-knoflook,zoetzuur of chili).Geef er nasi,rijst of mihoen bij.
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie